Beroepslid LVPW

RBCZ_logo_def_2013_breed__950x493   
lvpw

lvpw

Contact

Ank de Kok ankdekok@gmail.com tel: 06-12746704 (bellen na 18.00u)

Hasseltstraat 223 5046 LL Tilburg

Proces

Hoe gaat het proces van therapie in zijn werk?

Ik bied je de mogelijkheid om te beginnen met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Je hebt dan de mogelijkheid om te kijken of er een klik is tussen ons.

Mochten we besluiten verder te willen gaan, dan kunnen we een afspraak maken voor een twee uur durend voorgesprek. Tijdens het voorgesprek zal ik zo goed mogelijk inventariseren wat je probleem is. Om dit duidelijk te krijgen zal ik je veel vragen stellen die ook te maken hebben met hoe je je probleem lichamelijk ervaart, welke gedachten er zoal door je heen gaan en welke emoties er in je opkomen.

Vervolgens gaan we samen bepalen wat je gewenste doel is. Dit doel zullen we tijdens de sessies steeds als leidraad houden. Het kan zijn dat je tijdens de sessies het doel zult willen bijstellen.

Tijdens volgende sessies (maximaal 2 uur) gaan we terug naar het verleden in de breedste zin van het woord. Dit doen we doormiddel van trance. Trance is een bewustzijnstoestand waarbij je sterk geconcentreerd bent. Dit is dus geen hypnose!

Meer informatie

Je kunt het zien als wanneer je een boek leest en je ben zo verdiept in je boek dat je niet hoort dat iemand tegen je praat. Tijdens de therapie is je concentratie sterk naar binnen gericht, maar je blijft altijd bewust van alles wat er om je heen gebeurd. We noemen dit elliptisch bewustzijn; je bewustzijn is op twee plaatsen tegelijk, namelijk een moment in je verleden en tegelijk weet je dat je bij mij in de therapieruimte bent. Je kunt horen dat ik tegen je praat en je kunt ook antwoorden.

Dit is van belang om zelf de verbanden tussen het verleden en het heden te kunnen leggen.

Tijdens de sessies is het fijn om te liggen, maar zitten is natuurlijk ook mogelijk.

De trance bereiken we doordat de cliënt zich sterk concentreert op zijn emotie, de lichamelijke beleving en de woorden of gedachten die erbij horen. Deze techniek noemen we de MESS-brug techniek (Mentaal, Emotioneel en Somatisch). De tweede S van MESS staat voor spiritueel, dit heeft te maken met de weg die onze ziel wil gaan en die nodig is voor het echt aanvaarden van ervaringen.

Het aantal sessies hangt af van de ingebrachte problematiek en het gewenste doel dat je wilt bereiken. Gemiddeld zijn zo`n 7 tot 10 sessies nodig. Om het herbeleefde te laten “zakken” is het prettig om pauzeperioden van 2 tot 4 weken tussen de sessies aan te houden.  Als je denkt dat je zelf weer verder kunt is het (voorlopig) klaar en dat bepaal je altijd zelf.