Beroepslid LVPW

RBCZ_logo_def_2013_breed__950x493   
lvpw

lvpw

Contact

Ank de Kok ankdekok@gmail.com tel: 06-12746704 (bellen na 18.00u)

Hasseltstraat 223 5046 LL Tilburg

Ervaringen


Grote dank voor het mij op weg helpen in het krijgen van inzichten in mijn opgedane levenservaring. Deze werkten (vaak onbewust) belemmerend in mijn persoonlijke ontwikkeling en behoud in het van mijn energie.

Met respect voor authenticiteit, heb je mij begeleid deze te ontdekken, aankijken, doorvoelen en omarmen. Helderheid krijgen in en het in beweging zetten van deze innerlijke processen, hebben naast inzicht ook meer lucht en lichtheid in de kijk op het leven gebracht. Hierdoor is weer beweging in mijn persoonlijke ontwikkeling ontstaan.

W. Mei 2024

 

Enige tijd geleden ben ik bij jou geweest voor een sessie EMDR betreffende de geboorte van mijn zoon.

Ik wil je graag laten weten dat de sessie me erg geholpen heeft om de gebeurtenissen meer in perspectief te zien. Ik heb mijn schuldgevoel los kunnen laten.

Dank je wel voor jouw ondersteuning!!!

 

M. Augustus 2023

 

 

Al jaren heb ik lichamelijke klachten. Mijn lichaam geeft iets aan wat ik echt niet thuis kon brengen. Ik ervaarde blokkades in mijn lijf en deze beperkte mij in het genieten en in keuzes maken. Blokkades  kwamen op zetten als ik spanning had of sterke emoties.  Heel lang heb ik het gevoel weggedrukt. Ik wilde ze het liefst kwijt. Met behulp van Ank heb ik deze gevoelens aangekeken, we hebben ons erin verdiept en is de pijn geheeld. Door deze gevoelens te doorvoelen en terug te gaan naar de oorsprong kon ik ze plaatsen. Met haar fijne begeleiding is de pijn geheeld en losgelaten. Ik ervaar geen blokkade meer waardoor ik echt vrijuit mezelf kan zijn en kan leven. 

 

S. april 2023

 

Vanaf het eerste telefoongesprek wat ik had met Ank, had ik meteen al een heel prettig gevoel bij haar. En dat fijne gevoel is alleen maar versterkt in de sessies die we vervolgens hadden. Voor mij waren de sessies best een beetje uit mijn comfortzone aangezien ik graag e.e.a. wil kunnen beredeneren. Ank kon haar werkwijze heel duidelijk aan mij uitleggen waardoor ik het geloof kreeg in de werking van de sessies en ik het gewoon over mij heen heb laten komen. Ik heb een aantal regressiesessies bij Ank gehad en kijk hier erg positief op terug. Het teruggaan naar pijnlijke momenten uit het verleden, heeft mij veel lucht gegeven. Waar gebeurtenissen mij voor de sessies enorm konden triggeren, is dit nu niet meer het geval. En dit maakt dat ik veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben Ank hier ontzettend dankbaar voor en wil haar en de sessies die zij begeleidt dan ook aan iedereen aanraden! Heel erg bedankt Ank!

 

Groetjes, Olga januari 2023

 

 

Bij Ank wilde ik nog 1x proberen om in therapie te gaan. Ik had al verschillende therapieën achter de rug die me wel wat hadden geholpen, maar ik bleef last houden van mijn jeugdtrauma. Ank ging met mij aan de slag en keek goed wat ik nodig had. Wat ik niet verwacht had gebeurde wel. Ank kon mij juist heel erg goed helpen!

Door haar leerde ik anders naar mezelf en naar mijn jeugd te kijken.  Ik heb heel wat afgejankt bij haar op de bank. Ik heb een emotionele jas uitgedaan en voel me sterk. Ik verwacht geen last meer te hebben van triggers die mij volledig onderuit halen zoals in het verleden gebeurde en kijk vol vertrouwen vooruit. Dankjewel Ank voor je hulp en ondersteuning. 

 

Yvonne  januari 2023

Een laatste puzzelstuk dat nog miste, wetende dat de oplossing dichterbij ligt dan dat je denkt.  Bij Ank heb ik regressie therapie mogen ervaren. 
Een openbaring voor mijzelf en wat heeft het mij mooie inzichten gegeven. Innerlijk heeft het mij veranderd en het is nog steeds genieten wat voor positieve energie het mij heeft gebracht.
Als therapeute zorgt Ank voor een veilige omgeving waar je jezelf compleet mag zijn. Iedere sessie is weer anders waarbij samen wordt afgestemd wat op dat moment goed voelt om de verdieping in te gaan.
 
Dank je wel Ank!
Tina 2022

Na een traject van diverse therapievormen merkte ik dat ik veel had opgelost maar er nog steeds een soort donker hard stuk in me zat wat niet los wilde komen en me vaak blokkeerde in situaties. Ik had het gevoel dat er een soort muur om me heen zat waar ik niet goed door heen kwam. Ik wist, door al jaren aan mezelf gewerkt te hebben, wel wat hier allemaal aan ten grondslag lag, maar had werkelijk geen idee hoe ik hier aan zou kunnen werken en het zou kunnen doorbreken. Denken en analyseren kon ik als de beste, maar voelen……dat was een ondergesneeuwd kindje. Warmte, koude, pijn, kippenvel waren sensaties die ik kon voelen, maar dan hield t ongeveer wel op. Op een dag kwam ik na een gesprek met een vriendin bij Ank terecht.
Zij heeft me meegenomen naar mijn jeugd. En nu was het niet de bedoeling om er over te praten en te denken, maar de sensaties in mijn lichaam te volgen terwijl ik met mijn ogen gesloten op bed lag en Ank me met een zachte en warme stem begeleidde naar eerdere periodes uit mijn leven. In het begin voelde ik helemaal niets…. wat frustrerend vond ik dat…. Ank speelde hier fantastisch op in, rustig, erkenning gevend, begripvol en vol vertrouwen. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik elke sessie mijn muur steeds meer kon laten afbrokkelen, er langzaam maar zeker wat ruimte kwam om te voelen wat mijn lichaam allemaal aangeeft en heeft opgeslagen. Dat waren soms hele intense en heftige sessies waar er van alles viel te ervaren, van schokken, spanning, trillen, pijn, angst en verdriet. Ik ben steeds meer gaan ervaren in mijn lichaam; ik word er nog steeds emotioneel van dat dit is gelukt. Ik kan inmiddels allerlei sensaties voelen, echt zo bijzonder om dat mee te mogen maken! Tijdens de sessies heeft Ank gebruik gemaakt van diverse interventies om aandacht te hebben voor mijn innerlijke kind die vroeger niet voorzien is in haar behoefte. Ze heeft me geholpen om oude pijnen te helen en heeft me handvatten gegeven hoe ik in het dagelijks leven om kan gaan met het geraakt worden door triggers. Ank werkt ook met vorige levens. Daar was ik erg sceptisch over als analytische denker en wist niet goed wat ik hiervan vond wat ik ook eerlijk benoemd heb tijdens onze kennismaking. Ze stelde me gerust dat ik er ook niets mee hoefde te hebben, dat t zichzelf zou aandienen als daar stukken zouden zitten die nog niet waren geheeld. Ik wilde zelf t maximale uit de therapie halen en nam me dus ook voor om me niet mee te laten slepen door weerstand en mijn gedachten en overtuigingen hierover en me volledig open te stellen voor datgene wat zich zou aandienen. En daar was opeens de dag dat ik tijdens een sessie in een vorig leven terecht kwam. Wat een bizarre ervaring was dat, levensecht! ‘S Avonds in bed werd ik tijdens het schrijven over de sessie intens verdrietig van alles wat er was gebeurd en vielen ineens alle puzzelstukken uit mijn leven in elkaar. Ineens begreep ik allerlei gebeurtenissen, ervaringen en keuzes in mijn leven. Het werd allemaal logisch en alles wat ik binnen kreeg voelde als een helder weten, een hele bijzondere en unieke ervaring om mee te maken vond ik dat.
Voor mij heeft dit traject ongelofelijk veel betekend: Ik heb me door Ank voor 100 procent gehoord, gezien en begrepen gevoeld. Ank heeft een engelengeduld, straalt liefde en warmte uit, wat mij heeft geholpen om te kunnen openen. Hierdoor is t met haar hulp gelukt om aandacht te hebben voor oude pijnen van mijn innerlijk kind, deze te helen met als resultaat dat het donkere zwarte stuk in me opgelost voelt, de muur meestal weg is, ik nu heel veel kan voelen als ik me er bewust van ben en me meer voel leven dan voorheen!  Ik voel me als herboren en heb te weinig woorden om mijn dankbaarheid te omschrijven. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Ank ben tegen gekomen en dankbaar voor alles wat ze voor me heeft gedaan en betekend. Ik wens andere mensen ook zulke ervaringen met Ank toe die je leven kunnen veranderen. Hopelijk blijf je nog heel lang dit mooie werk doen Ank! Je bent voor mij zeer waardevol geweest!

Esther

 

Loop al sinds mijn jeugd met dubbele trauma’s uit dit en een vorig leven. Om het laatste ben ik nooit door de reguliere zorg serieus genomen, alleen met het slikken van pillen de zaak onderdrukken. Met een paar zware sessies is de oorlog voorbij en kunnen de klaprozen groeien. En zonder pillen. Ik ben namelijk niet gek of wat anders, ik ben eens voor een keer serieus genomen door een persoon die er voor geleerd heeft en me geloofde, dat maakt veel waard. Als er iemand met een oorlogstrauma rondloopt kan ze misschien iets voor je betekenen.

R. 2021

 

Daar zat ik dan, onbegrepen, diep verdrietig en toch ook leeg, angstig. Geen therapeut die me tot dusver had kunnen helpen, omdat ik zo goed ben in mezelf voor de gek houden dat ik ook anderen voor de gek kan houden. Totdat… ik plotseling werd gezien! Ank wist precies wanneer ik de boel aan het manipuleren was, zij had mij door! En dat was, precies wat ik nodig had. Ik kon namelijk alleen maar geholpen worden als iemand mijn patroon aan mij inzichtelijk kon maken. Ik had iemand nodig die in mij zou geloven door te zien wie ik werkelijk ben en wat ik aan het doen was. Iemand die in alle open- en eerlijkheid met mij, over mij, wilde praten zonder daar een stempel op te drukken. En dat gebeurde, bij Ank! Dank je wel heel veel lieve Ank, dat jij met al jouw geduld precies wist wat ik nodig had om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik vond het heel erg fijn om met jou te mogen samenwerken en mijzelf weer te kunnen voelen. En dan te bedenken dat men zei dat ik ‘er maar mee zou moeten leren leven’, ze zouden me nu eens moeten zien! Ik heb er zeker mee leren leven, maar dan op een zoveel dieper niveau dat ik nu zelfs weer kan be-leven!

Maud 2021

 

 

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik voor het laatst bij je ben geweest. De sessies, ook de laatste, waren behoorlijk intens en hebben veel in beweging gezet. Vandaar dat het na ons laatste contact een tijdje stil is geweest.

 

Nu, ruim een half jaar verder, kan ik oprecht zeggen dat de sessies bij jou me echt goed geholpen hebben. Er zit veel minder lading op bepaalde gebeurtenissen, ik ben meer ontspannen, kan me makkelijker openstellen voor anderen, er is veel meer vertrouwen op alle fronten en ik ben op een constructieve manier assertiever (lees: ik voel mijn behoeften en grenzen beter en durf deze ook uit te spreken. En er wordt gewoon als vanzelfsprekend rekening mee gehouden ).

 

Dankjewel voor jouw oprechte, warme en respectvolle begeleiding hierin! Jij hebt me met een paar sessies geholpen om dingen te verwerken waar ik al 20 jaar mee rondliep. Waarschijnlijk zal ik in de toekomst, als het daarvoor de tijd is, nog contact opnemen om nog wat dingen aan te gaan.

Linda 2020

 

Ank is een geweldige, rustige, zachtaardige vrouw. Na jaren van psychologen, gedragstherapie en groepstherapie, koos ik Praktijk Anker uit als mijn laatste strohalm. Als dit niet ging werken zou het voor mij allemaal niet meer hoeven…dat waren mijn woorden bij ons eerste kennismakingsgesprek. Het was duidelijk voor haar…ik zat diep in de put.

Ik was angstig, ik had faalangst, ik was gestresst, had veel opgekropte gevoelens, had onrust in mijn lijf, had heel vaak paniekaanvallen, leefde niet in het nu, zag overal beren op de weg. Bleef liever thuis. Ik kwam niet voor mezelf op. Ik was niet goed genoeg.  Mijn lat lag hoog voor mezelf en mijn eigenwaarde was bijna te verwaarlozen. Mijn leven was een rollercoaster met ups maar meer down periodes. Nu… een jaar later sta ik met beide benen stevig verankert in de grond. Ze is mijn reddingsboei geweest. Ze maakte het onmogelijke mogelijk voor mij.  Ze heeft me geholpen en geleerd  het verleden een plek te geven, zaken los te laten, knopen door te hakken, en mijn eigen leven te gaan leiden. Ik heb mijn anker opgetrokken en mijn schip is op volle kracht vooruit aan het varen. De vlag hangt niet langer half stok maar wappert hoog in de lucht. En mocht het ooit weer gebeuren dat ik een ankerplaats nodig heb…weet ik de haven te vinden. Ank…met tranen in mijn ogen nam ik afscheid van je. Bedankt voor alles.
Nicole februari 2020
 

 

Jij hebt me afgelopen jaar op een hele mooie en prettige manier geholpen toen het echt slecht met me ging. Je hebt aandachtig, meedenkend én meevoelend geluisterd, liefdevol advies gegeven zonder te oordelen.
Dat was precies wat ik nodig had en daarvoor wil ik je met een warm hart bedanken.
Sylvia december 2019

 

Bedankt voor je goede therapie, je luisterend oor en goede adviezen. Ik heb er veel klote momenten en verdriet om gehad, maar uiteindelijk heeft het heel goed geholpen.

Marielle. juni 2019

 

 

Ik wil erg graag een recensie schrijven op de website van Ank.

Ik heb Ank mogen leren kennen al een fijne, betrokken ervaren Therapeute. Een warme vrouw waar ik me meteen erg prettig bij voelde om mijn verhaal bij te doen.

Wat ik als erg positief heb ervaren is dat echt Ank naar mij luisterde en de kern van mijn problemen goed wist samen te vatten. Samen zijn we gaan kijken waar ik als eerst aan wilde werken. Elke sessie is een ander thema aan bod gekomen. Tijdens de regressie sessies heeft Ank mij heel zorgvuldig begeleid en wist op de juiste momenten de juiste vragen te stellen waardoor ik goed tot de kern kon komen waar mijn blokkades zaten. Ook gaf Ank mij meteen de inzichten waar ik verder mee kon. Ik heb mooie oefeningen mogen doen tijdens de sessies die als zeer helpend zijn geweest. 

Ik voelde na elke sessie echt een verandering en door de bewustwording van de blokkades kon ik ze meenemen in mijn dagelijks leven. Ik heb erg veel gehad aan de sessies en ben echt verder gekomen waardoor ik weer met meer rust heb en beter in mijn vel zit.

Dank je wel lieve Anke, fijn dat je even op mijn pad bent gekomen en me verder hebt geholpen.

Ik zou Ank zeker als Therapeute aanraden.

Quin maart 2018 

Na het overlijden van 2 familieleden en een goede vriendin, had ik s nachts veel last van ”niet reële“ angsten, ik ben steeds bang dat er iemand ziek wordt of dood gaat. Ank heeft me heel goed geholpen met de EMDR sessie , waarin we de verschillende overlijdens nog eens doorleefd hebben. Ik slaap nu veel beter en als de angst gevoelens toch nog eens de kop opsteken, kan ik het snel los laten en ontspannen. Ik ben er heel blij mee, wat een mooi resultaat na 1 EMDR sessie, groetjes

Karin februari 2018

Ank is een warme vrouw die je helpt je knopen uit het verleden te ontrafelen zodat je ze niet meer als overbodige ballast met je mee blijft zeulen en je het leven weer kunt omarmen. Ik ben bij Ank gekomen omdat ik niet bij mijn eigen gevoel kon komen en niet wist wat ik zelf wilde. Ik was meer gericht op wat anderen graag wilden en ik was een ster in het pleasen. Ik gaf mijn leven een mager zesje en ik wist dat dat meer kon zijn. Door de sessies met Ank ben ik er achter gekomen wat ik voel en wil en zijn er blokkades uit het verleden aangepakt die dat in de weg stonden. Ik heb veel geleerd van Ank, ik voel nu wat ik wil en ik heb zelfs een HBO-studie begonnen waarbij ik veel passie voel en waarbij onontdekte talenten van mij naar boven komen. Ik kwam dus uit mijn comfortzone, in het gebied dus waar het leven echt gevoeld wordt. Ik ben Ank erg dankbaar voor de inzichten die ik door haar gekregen heb.

Hans van Loon, oktober 2018

Lieve Ank,

De eerste ontmoeting met jou voelde voor mij meteen erg bijzonder. Van te voren had ik al verschillende keren telefonisch contact met je gehad en wat mij meteen al opviel was dat je een enorm liefdevol en warm mens bent.

Toen ik je voor de eerste keer ontmoette was je zo liefdevol. Niets was jou vreemd en ik kon zonder schaamte mijn hart bij je luchten. We hebben samen gekeken naar een manier waarop ik mijn verleden op een liefdevolle manier kon loslaten.

In het verleden heb ik al een aantal therapieën gevolgd maar toch kon ik bepaalde gebeurtenissen en ervaringen niet loslaten op de manier waarop ik wenste. Dankzij jouw liefdevolle manier van werken en goede regressie therapie kan ik nu met trots zeggen dat ik het verleden achter me heb kunnen laten.
Je hebt me niet alleen geholpen bij het terugvinden van mijn zelfvertrouwen maar ook bij het geven van inzichten en je hebt mij vooral bewust gemaakt van het feit dat je als mens niet zonder reden bepaalde situaties en gebeurtenissen aantrekt in het leven. Maar dat oude pijnen opnieuw verwerkt moeten worden om deze situaties niet opnieuw aan te trekken.

Bedankt lieve Ank, voor de levenslessen die ik samen op een liefdevolle manier met jou een plekje heb mogen geven. Dit voelt als een hele sterke basis voor een nieuw mooi hoofdstuk in mijn leven. Als ik mezelf vergelijk met een aantal maanden terug, is dit een wereld van verschil. Ik kan terugkijken op mijn verleden zonder mij een slachtoffer te voelen. Ook krijg ik zo vaak te horen van mijn omgeving dat ik nu heel anders en veel positiever in het leven sta. Ik heb onwijs veel zin in het leven gekregen en zie het leven als een hele mooie uitdaging.

Bedankt Ank voor wie jij bent en dat je nog maar veel mensen verder mag helpen in hun processen. Je bent een engel!

Veerle (23 jaar) 2018

Een aantal maanden lang zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me wat somber en had weinig energie. Ik twijfelde aan verschillende dingen in mijn leven (relatie, werk, huis), maar kreeg voor mezelf niet helder wat er precies aan de hand was.
Via een tip van een vriendin ben ik op zoek gegaan naar een regressietherapeut en kwam zo bij Ank terecht.
In totaal ben ik vier keer bij Ank geweest. De eerste keer was een korte kennismaking om te voelen of ‘de klik’ er was (dit was zo, Ank wist me snel op mijn gemak te stellen). Tijdens onze tweede afspraak volgende een uitgebreide intake, waarbij Ank samen met mij op zoek ging naar terugkerende thema’s en patronen in mijn leven. Erg fijn was dat Ank hier echt de tijd voor nam en mij met de juiste vragen zelf mijn patronen liet zien.
De derde en vierde afspraak heb ik een regressie beleefd. Onder begeleiding van Ank ging ik terug naar pijnlijke momenten uit mijn jeugd om deze opnieuw te ‘doorvoelen’. Van een afstandje kon ik naar mezelf kijken als kind en kon ik dat kind geven wat het nodig had.
Ik heb de regressies als heel intens en mooi ervaren. De warme en veilige begeleiding van Ank hebben daar zeker aan bijgedragen.
Het heeft me opgeleverd dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn eigen gedrag en gevoelens (waar de oorsprong ligt) en dat ik door dit inzicht knopen door heb kunnen hakken in mijn leven.
Ik zit nu weer goed in mijn vel en in mijn energie en voel dat ik dichter bij mezelf ben gekomen.
Mocht ik in de toekomst opnieuw ‘vast lopen’, dan overweeg ik zeker om opnieuw naar Ank te gaan.

Margo oktober 2017

Ik ben een vrouw van 50 jaar en toen ik voor het eerst bij Ank kwam waren al mijn relaties problematisch. Ik voelde me alleen en had geen zelfvertrouwen.
Mijn relatie van acht jaar was teneinde, mijn kinderen het huis uit. De gedroomde vriendinnenrelatie met mijn dochter was zelfs lang nadat ze buiten de stad was gaan studeren, verder weg dan ooit. Ontevreden met mijn werk. De relatie met mijn moeder was oppervlakkig en plichtmatig. Als ik mijn leven een cijfer had moeten geven dan was het een vette onvoldoende.
Nadat ik al een en ander over regressietherapie gehoord en gelezen had, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. De benodigde klik was aanwezig en zo ben ik met regressietherapie begonnen.
Na een regressiesessie voelde ik me vaak wel emotioneel maar ook een soort van ‘lichter’. Emotioneel maar niet op een vervelende manier. Het is moeilijk uitleggen, je moet het ervaren.
Wat ik vooral fijn vond aan Ank is de flexibiliteit. Het kwam ook voor dat ik minder behoefte had aan een regressiesessie maar meer aan een luisterend oor. Dan gingen we praten. Ook aan die gesprekken heb ik veel gehad. Door haar heb ik ‘hart voor mezelf’ gekregen in plaats van ‘hard voor mezelf’ te zijn.
Na ongeveer een half jaar had ik het idee dat ik weer zelf verder kon maar het is fijn om te weten dat als ik nog eens vastloop ik bij Ank terecht kan. Op dit moment ben ik tevreden met de dikke 8 die ik mijn leven nu geef.
Ank, dank je wel!
E. (2017)

Ik ben op advies van een hulpverlener op zoek gegaan naar een regressietherapeut en kwam op de website van Ank. Ik had toen meteen het gevoel, bij haar wil ik de afspraak maken!
En inderdaad toen ik op de eerste kennismakingsafspraak kwam, was er meteen een klik en het voelde goed.
We hebben hierna de eerste afspraak ingepland en daarin werd mijn levensloop in kaart gebracht en ook de doelstelling en vragen waarop ik hoopte antwoord te krijgen. Ik had al veel dingen uit het verleden verwerkt, maar omdat ik vanuit mijn opvoeding had geleerd om sterk en flink te zijn, was er weinig ruimte om mijn emoties te uiten en daardoor is er een blokkade ontstaan, wat een belemmering is om je open te stellen ( bijvoorbeeld voor een nieuwe relatie). En dit uitte zich ook in lichamelijke klachten.
Bij de volgende afspraak kreeg ik mijn eerste regressietherapie. Het was een hele mooie ervaring, waarbij de tranen rijkelijk vloeiden en waar ik op dat moment ook geen controle over had, ze kwamen spontaan en vanzelf, dat was precies wat ik nodig had.
Daarna heb ik nog twee hele mooie sessies gehad, waardoor ik veel meer duidelijkheid heb gekregen over mijzelf en ook de vragen die ik had zijn beantwoord.
Het was een geweldige ervaring en dit kwam vooral door de hele prettige manier waarop Ank je begeleidt, ze is een heel betrokken en gevoelige vrouw met een grote passie en bevlogenheid voor haar werk. Ook heeft ze mij nog wat tips gegeven over boeken die misschien interessant zijn om te lezen.
Ik deel mijn verhaal hier omdat ik hoop, dat ik de mensen die nog twijfels hebben over deze therapie en/of therapeute, hiermee kan helpen om deze stap te zetten.

Marianne (2016)

Ik ben Liesbeth en ben 60 jaar. Twee jaar geleden ging het niet goed met mij. Ik had last van depressies en zag het leven ook niet meer zitten. Dat waren voor mij hele duidelijke signalen dat er iets aan de hand was en dat wilde ik uit zoeken. Ik heb heel bewust voor Regressie therapie gekozen, omdat deze vorm van therapie teruggaat naar mijn jeugd en eventueel naar vorig levens. Ik vind regressie ook wel een hele confronterende vorm van therapie, maar ook duidelijk en helend. Ank is een hele goede Regressie therapeut en ze kijkt heel nauwkeurig naar de balans van wat je wel aankunt en niet aankunt op het moment dat je een sessie hebt. Tevens is ze heel erg zorgzaam en opmerkzaam en ze vraagt door als ze denkt dat er iets belangrijk is voor je therapie. Ik ben er achter gekomen dat ik een incestverleden heb, wat heel pijnlijk was. Maar het was ook een opluchting, omdat ik nu de oorzaak weet van mijn problemen. Ik ervaarde de sessies met Ank zowel pijnlijk als confronterend, maar ik kreeg steeds meer inzichten in mijn situatie en werd langzaam sterker om mijn leven weer in eigen hand te nemen. Ik heb minder last van depressies en ben mijn obsessies kwijt. Het wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is geweest. Op dit moment leef ik mijn eigen leven en volg mijn eigen weg en ben veel minder afhankelijk van de mening van andere mensen. Ik vind dat ook niet meer zo belangrijk. Met andere woorden ik ben mezelf geworden en ben nu zover dat ik de therapie heb afgerond. Het is fijn om te weten, dat als er iets is, dat ik dat altijd met Ank kan bespreken. Als het nodig is maken we dan een afspraak. Maar nu heb ik genoeg kracht om het zelf te doen en te genieten dat het leven ook mooi kan zijn.

L. september 2016

Ik had al langer de vraag waarom ik steeds iets miste in het aangaan van een relatie. Ik had voor mijn gevoel mezelf al aardig op weg had geholpen met kritisch kijken en het krijgen van nieuwe inzichten. Toch liep ik op een gegeven moment ‘vast’. Mijn interesse van regressietherapie of reïncarnatietherapie was inmiddels gewekt. Was er iets wat ik over het hoofd zag? Ik wilde vooral begrijpen waarom een liefdesrelatie opbouwen steeds niet lukte. Met deze vraag kwam ik bij Ank. Ik werd ontvangen in een huiselijke omgeving. Ze heeft met veel aandacht, interesse en vragen me tot de kern gebracht waar er voor mij wat ontbrak. Dat was een aangename weg ook al werd ik met soms pijnlijke feiten geconfronteerd. Het gaf me het inzicht wat ik nodig had. En heel belangrijk, waar ik zelf mee verder kon om het in mijn leven fijner te maken. Ank heeft me daar op een heel prettige en professionele manier bij begeleidt. Nooit voelde ik me ongemakkelijk of gehaast. En met verwijzingen naar boeken die mijn onderwerp of uitspraken beschreven kon ik ook thuis verdieping en verheldering zoeken.

Een fijne ervaring en zeker de moeite waard.

D(2016)

Mijn interesse in reïncarnatie is al jaren lang een terugkomend iets. Eens in de paar maanden zit het in mijn hoofd en kan ik alleen maar daar aan denken. Daar heb ik nooit iets mee gedaan, alleen dit keer was de drang om er wel iets mee te doen groter dan ooit. Omdat ik verder gelukkig ben in alles en geen blokkades heb, heb ik toch besloten een reïncarnatie sessie te laten doen puur uit mijn interesse. Ik zocht een therapeute en kwam al heel snel bij Ank uit.

Ik had al bij de eerste kennismaking al meteen het gevoel dat er een klik was tussen ons en voelde me daardoor meteen om mijn gemak. Tijdens de intake probeerde Ank wat bruggen te vinden om naar een andere tijd terug te keren en al snel kwamen we uit bij mijn liefde voor muziek en zang waar ik heel emotioneel bij kan worden. Ze kon mij heel snel terugvoeren naar een ander tijdperk waarin mijn emoties heel verklaarbaar begonnen te worden. Ik heb een geweldige ervaring achter de rug, zeker door de professionele en kundige manier van begeleiden door Ank. Haar professionele manier van werken gaf een absolute meerwaarde aan deze sessie, en alsnog wil ik haar daarvoor bedanken.

Kees (2015)

Ank ervaar ik als een zeer gedreven en gepassioneerde therapeut. Haar inzet is meer dan 200%.

Ik stagneerde in mijn leven omdat ik een muur om mezelf had gebouwd als bescherming tegen alle negatieve ervaringen. Dit is prettig voor de negatieve gebeurtenissen, maar niet voor de positieve. Want daardoor kon ik deze gebeurtenissen niet echt ontvangen. Ank confronteerde mij op een zachte liefdevolle manier waar mijn struikelblokken lagen. Ze leerde mij om meer assertief te worden zodat mijn muur is gaan afbrokkelen.

Nu kan ik weer zelfstandig mijn leven verder oppakken. Ik ervaar daardoor meer innerlijke vrijheid en daar ben ik haar erg dankbaar voor.

A. (2012)

Na een lang huwelijk waarin ik mij niet gelukkig voelde had ik toch de moed om voor mij zelf te kiezen, maar voelde daarna dat ik in de loop der jaren mezelf was kwijtgeraakt. In de tijd daarna probeerde ik mijn leven goed op te pakken en vond dat ik het zelf allemaal maar moest oplossen. Tot het moment dat ik het niet meer alleen kon overzien, en zo kwam ik via via bij Ank terecht..
Zij vroeg mij de reden waarom ik bij haar was en ik antwoordde , ik wil leren hoe ik moet leven want ik weet niet meer hoe dat moet..
Vanaf het begin voelde het vertrouwd aan met haar en vond het prettig dat ik alles aan haar kon vertellen….
Daarna ging het beetje bij beetje beter, ik leerde mijzelf beter begrijpen. Ik leerde beter voor mijzelf te zorgen, ook bedenkend dat de allerbelangrijkste persoon in je leven jezelf bent en dat je je niet altijd in bochten hoeft te wringen om het een ander naar de zin te maken (iets wat ik heel mijn leven had gedaan). Pas als je gelukkig met jezelf bent kun je ook goed zijn voor een ander…Ik ben mij bewust geworden van mijzelf, dat ik ook de moeite waard ben.. en mij niet altijd hoef weg te cijferen voor een ander.Het gaat goed nu met mij en ik ben gelukkig, natuurlijk ligt het oude gedrag nog op de loer maar dankzij Ank weet ik nu hoe ik daarmee om moet gaan. Ik ben Ank nog altijd dankbaar voor haar begrip, steun en begeleiding.

Thea. (2012)